2016. április 24.

E. L. James - Fifty Shades Thrilogy (Árnyalat) sorozat

dátum: április 24, 2016












1. A szürke ötven árnyalata


Amikor Anastasia Steele, az irodalom szakos egyetemi hallgató interjút készít Christian Greyjel, az ifjú vállalkozóval, gyönyörű, okos és ijesztő férfival találja szemben magát. A nem e világban élő és ártatlan Ana megretten, amikor ráébred, hogy akarja ezt a férfit, és annak rejtélyes tartózkodása ellenére kétségbeesetten próbál közelebb kerülni hozzá. Grey, aki képtelen ellenállni Ana csendes szépségének, eszének és független szellemének, elismeri, hogy ő is akarja a lányt – de a saját feltételei szerint. Ana, akit egyszerre ijeszt és izgat Grey szokatlan szexuális ízlése, habozik. Greyt minden sikere – multinacionális vállalkozásai, hatalmas vagyona, szerető családja – ellenére démonok gyötrik és az önuralom kényszere emészti. Amikor a pár vakmerő, szenvedélyes viszonyba kezd, Ana fölfedezi Grey titkait és tulajdon, sötét vágyait.







" Lenyom egy gombot, és az oroszlánkirály, kezd énekelni. Hmm… ezt ismerem. – Lángoló szex. – Ideillő. "


" Azt hiszem, szeretem – mormolom. 
– Tudom, drágám. És ő is téged.
– Nem! 
– De igen, Ana. A fenébe is, mit akarsz? Neonfény villogjon a homlokán? " 

" Olyasmi elvesztése miatt sírok, ami sosem volt az enyém. Milyen nevetséges! Gyászolni valamit, ami soha nem is volt – az istenverte reményeimet, az istenverte álmaimat és megkeseredett várakozásaimat. "











2. A sötét ötven árnyalata
A gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey egyedi ízlésétől és sötét titkaitól elbátortalanodva Anastasia Steele kilép a kapcsolatból, és beindítja karrierjét a seattle-i könyvkiadónál.


De a Christian iránt táplált vágy még mindig jelen van minden egyes ébredésénél, és amikor a férfi egy új megállapodást ajánl fel, Anastasia képtelen ellenállni.
Újra lángra lobban perzselően érzéki viszonyuk, és Anastasia egyre többet tud meg sérült és megszállott „Ötven árnyalatának” szívszaggató múltjáról.
Míg Christian belső démonaival harcol, Anastasiának szembe kell néznie a férfi korábbi partnerei iránt érzett dühével és féltékenységével, és meg kell hoznia élete legfontosabb döntését.







" Előbb meg kell tanulnunk járni, csak aztán futhatunk. "

" – Milyen az új munkád? 
– Jó. Érdekes. 
– És milyen a főnököd? 
– Ó, okés. – Hogyan mondhatnám el neki, hogy Jack feszélyez. 
Christian felém fordul és rám mered. 
– Mi baj? – kérdezi. 
– Attól eltekintve, ami nyilvánvaló, semmi. 
– Ami nyilvánvaló? 
– Ó, Christian, néha tényleg nehézfejű vagy. 
– Nehézfejű? Én? Nem vagyok biztos benne, hogy díjazom ezt a hangnemet, Miss Steele. 
– Hát akkor ne díjazd. 
Mosolyra húzódik az ajka. 
– Hiányzott az okos szád."











3. A szabadság ötven árnyalata

Amikor a naiv Anastasia Steele és a gyönyörű fiatal milliárdos, Christian Grey találkozott, azonnal átjárta őket az érzéki izzás, amely visszavonhatatlanul megváltoztatta az életüket.


Ana, akit sokkolt, bár ugyanakkor vonzott Christian nem szokványos szexuális ízlése, komolyabb elköteleződésre vágyott. Christian, nem akarván elveszíteni a lányt, beleegyezett a feltételeibe.
Most mindenük megvan – szerelem, szenvedély, intimitás, vagyon és a világ összes lehetősége. De Ana tudja, hogy az ő szerető Ötven Árnyalatával nem lesz könnyű, együttlétük számos nem várt kihívás elé állítja mindkettőjüket. Anának meg kell tanulnia osztozni Christian fényűző életstílusában, anélkül, hogy feláldozná identitását.



Christiannak pedig felül kell kerekednie agresszív irányítási kényszerén, miközben múltja démonjaival is meg kell küzdenie.
De éppen amikor úgy tűnik, közös erővel bármilyen akadályt képesek leküzdeni, a balszerencse, a rosszakarat és a végzet összeesküszik ellenük, és valóra válnak Ana legsötétebb félelmei…

" Feladó: Christian Grey 
Tárgy: Elkószált feleségek 
Dátum: 2011. augusztus 22. 09:56 
Címzett: Anastasia Steele

Feleség! 

Elküldtem neked az alábbi e-mailt, és visszapattant, méghozzá azért, mert nem változtattad meg a nevedet. 
Valamit el akarsz mondani ezzel?

Christian Grey 

Elnök-vezérigazgató, Grey Enterprises Holdings, Inc. "


" Christian elvigyorodik. 
– Akkora főnyeremény volnék? 
– Christian, te vagy a lottóötös, a rák ellenszere, a három kívánság Aladdin lámpájából egybegyúrva."













+ KIEGÉSZÍTŐ KÖTET

Grey szemszöge



A férfi gyönyörű, okos és a hatalom megszállottja. Világa rendezett, szigorú szabályok szerint működik, de fájdalmasan üres, mindaddig, amíg Anastasia Steele be nem lép az életébe. Miért nem képes ellenállni Ana csendes szépségének? Miért nem tud elszakadni tőle? Mi űzi ebbe a vakmerő és szenvedélyes viszonyba, ami mindkettőjüket felőrli? Ana átlát az álcának használt ridegségen, amivel Christian gyermekkori traumáit és szeretetlenségét palástolja. Vajon képes a lány csillapítani a fájdalmat, vagy a férfi lelkét emésztő sötét vágyak és öngyűlölet végül elűzik mellőle azt, aki az utolsó reménysugár lehetne az életében?








" Amíg élünk, remélünk. "

" A félelem csak a fejedben létezik… "

" – Csak mert megteheted, még nem kell megtenned. "

" Szemlátomást ez élete nagy szerelme. A könyv. "








+ RAJONGÓI FORDÍTÁSOK






ANA ÉS CHRISTIAN SZÜLINAPJA








A sorozat










0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

 

Az én könyvtáram Copyright © 2011 Design by Ipietoon Blogger Template | web hosting